antradienis, vasario 25

Šviežių kopūstų sriuba

Nors mūsų mylimas šeimos vyras tokių sriubų nevalgo, kartais gaminu tik Dašai ir sau. Mes kertame su malonumu :)

Jums reikės:

Smulkiai pjaustyto kopūsto;
1 morkos, supjaustytos smulkiais kvadratėliais;
0,5 saliero šaknies;
2 bulvių;
Vištienos buljono;
Šiek tiek aliejaus morkų pakepimui;
Prieskonių, kaip antai pipiras, druska, lauro lapelis, krapai, petražolės.

Uždėkite virti pjaustytą kopūstą. 
Tuo metu pakepkite morką.
Po maždaug 15 min. į puodą dėkite smulkliai pjaustytą salierą, kvadratėliais pjaustytą bulvę ir pakeptą morką. Dėkite buljoną.
Virkite apie 15-20 min. Pabaigoj suberkite jums patinkančius arba mano siūlomus prieskonius.

Valgykite su grietine ir pabarstytomis šviežiomis ar džiovintomis žolelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą