antradienis, vasario 18

Miežinės kruopos su daržovėm

Aš labai mėgstu daržoves! Mano vyras valgo tik tam tikrai paruoštas daržoves. ne visas ir ne bet kokiais būdais, bet šį patiekalą įvertino!

Beveik prieš kiekvieną maistą Daša klausia, ar sveika :)? Matyt nejučia mes apie tai užsimenam. Tai jai tas "sveika" motyvuoja :))) Mūsų sveikuolė!

Tad Miežinės kruopos labai sveikos. Jos mažina vidurių užkietėjimą, rekomenduojamos turintiems problemų su žarnynu. O jei dar su daržovėmis, tai iš vis geras "užtaisas" :))
Reikės (4 porcijom):

0,5 puodelio miežinių kruopų;
0,5 cukinijos;
1 morkos;
1 raudona paprika;
1 nedidelio svogūno;
1 skiltelės česnako;
0,5 puodelio vandenyje ištirpinto sultinio;
Šiek tiek aliejaus kepimui;
50 g sviesto;
Druskos, pipirų ir jums patinkančių žalumynų

Kruopas išvirkite pasūdytame vandeny (0,5 kruopų, 1 puodelis vandens). Antsilpnos ugnies verdu apie 15 min.
Kol verda kruopos pasiruoškita daržoves: supjaustykite smulkiai svogūną, juostelėmis papriką, kubeliais cukiniją, smulkiai česnaką ir susitarkuokite morką.
Įkaitinkite keptuve, pilkite šlakelį aliejaus. Pirmiausia šiek tiek apkepinkite svogūnus su paprika, dėkite takuotą morką, truputį vėliau cukiniją ir česnaką. 
Daržovės te išlieka traškios, neperkepkite - bus daugiau vitaminų ir man, asmeniškai, skaniau.
Pabaigoje įdėkite išvirtas kruopas, įpilkite sultinį,pagardinkite druska, pipirais bei žalumynais.

Šis patiekalas gali būti kaip vegetariškas pagrindinis arba, kaip garnyras, pvz., prie dešrelių :)

Skanu ir sveika!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą