Apie kalbos mokymąsi

Kaip žinia, aš jau mėnuo, kaip intensyviai gilinuosi į vokiečių klabos platybes. Tikriausiai, kiekvienas žmogus klabą mokinasi bei ją įsisąvina skirtingai. Kaip pagalvoji, metogų, padedančių efektyviau mokytis, nėra taip jau ir daug. Na, bet keliais, sakyčiau, labai efektyviais, pasidalinsiu. Aišku, tai nieko naujo, bet vis tiek pravartu.

Juk kiekviena kalba susideda iš žodžių. Tad kalbos esminis dalykas yra ŽODŽIAI. Mat atrodo, kad žinnant, suprantant visas reikiamas kalbos tasykles ir nemokant žodžių, nieko nebus. O atvirkščiai visai įmanoma. Štai keletas būdų, kaip mokytis žodžius:
- žodžių lentelė: vienoje skiltyje kitos kalbos žodžiai, kitoje - vertimas. Šis būdas nėra efektyvus, nes esame linkę išmokti lentelėje surašytų žodžių seką, o prireikus jau "išmokto" žodžio tiesiog neprisiminsim;
- kitas daug efektyvesnis ir, tikriausiai, daugelio patikrintas būdas, tai kortelės. Ant vienos kortelės pusės kitos kalbos žodis, ant kitos pusės - vertimas. Besimokant kortelės maišomos, išmokti žodžiai atidedami, po kiek laiko vėl prisimenami. Beje, šį būdą naudoju ir aš! Labai patogu su savimi nešiotis ir esant laisvai akimirkai, mokytis;
- TV žiūrėjimas ir naujų žodžių vertimas, pasitelkiant žodyną;
- kasdien kažką passkaityti ta kalba, kurią mokiniesi. Rinkti naujus žodžius, frazes, suprasti ir išmokti. Pasak mūsų vokiečių kalbos dėstytojo, tai vienas iš pačių geriausių būdų mokytis kalbą, nes matai, kaip žodžiai rašomi, kaip sudarinėjami sakiniai ir pan.
- na ir tobuliausias, mano galva, būdas, tai PRAKTIKA PRAKTIKA PRAKTIKA :))) Tikrai suprantu, kad teoriškai mokytis kalbos gan sudėtinga. et kai gyveni toje aplinkoje, viskas paprasčiau. Ypač, jei nori įsilieti į normalų tos koltūros socialinį gyvenimą.

Čia šiaip pralinksminimui.
Šiandien mūsų dėstytojas supažindino mus su kai kuriais žodžiais, apie kuriuos šiaip nekalbama. O jis pradėjo nuo klausimo, ar mes valgome pupeles, vok.k. Böhnshen. Po to sekė šis posakis: "Jedes Böhnchen gibt ein Tönchen". Liet.k. būtų maždaug taip: "Kiekviena pupelė išleidžia garselį" Vat taip kūrybingai buvom išmokyti kai kurių aktualių žodžių :)))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą