Bendravimas virtuvėje

Jau senais laikais ir daugelyje kultūrų, net Biblijoje pažymima, kad bendras stalas suartina. Kur benueitum, norisi glaustis virtuvėje, netgi jei ji labai maža :) Įdomu, ar ne? Man tai labai patinka.
Šiandien vėl mes su vyru plušom virtuvėj. Pradžioj svajojam, po to ieškom receptų ir tada gamindami daug daug plepam. Branginu tokias akimirkas!!!
Serioža jau seniai mane kalbino užsimiimti kartu kuldūnų gamyba. Tai vienas iš pačių skaniausių maistų jo vaikystėj. Aš vis atsikalbinėjau. Juk negalvojau, kad bus taip malonu kartu :)) ir, aišku, po to taip skanu!!!

Štai šiandienos gaminių receptai:

Koldūnai:
Tešla
Miltų - 700 g
Ledinio vandens - 1,5 puodelio
Kiaušinių - 2 vnt.
Lydytas sviestas - 1 valgomasis šaukštas. šaukštas
Druska - žiupsnelis

Ant stalo persijokite miltus;
 
inde suplakite kiaušinius ir supilkite vandenį, įberkite druską. Minkydami po truputį pilkite šį turinį į miltus, kol tešla nebelips prie rankų;
pabaigoje pridėkite ištirpintą sviestą ir dar paminkykite tešlą; 

palikite tešlą pusę valandos, pridengtą drėgnu rankšluoščiu (kad tešla nesukietėtų). Po to gerai apminkykite, užpilkite šiek tiek miltų ir supjaustykite tešlą į keturias dalis. Kol kočiosite ir llipdysite koldūnus, likusias tešlos dalis palikite uždengtas.

Įdarui
Kalakutienos faršo - 500 g
Jautienos ir kiaulienos faršo po 250 g
Didelių svogūnų - 3 vnt.
Česnako skiltelių - 2 vnt.
Druskos, pipirų, kt.pagal skonį prieskonių.

Svogūnas ir česnakas sutrakuojamas smulkia tarka (arba kitais būdais susmulkinamas);
viskas labai gerai sumaišoma.

Formuojami koldūnai ir dedami į kamerą, kad sukietėtų. Vėliau perdedami į maišelius porcijomis.
Beje, būtinai rekomenduojama paragauti dar nešaldytų. Skanu :)

Koldūnai verdami apie 6 min. pasūdytame vandenyje, į kurį įdedama piprų ir lauro lapų.

Virtinukai su bulvėmis ir pievagrybiais
Tašla ta pati!!! 

Įdarui
Bulvių - 0,5 kg
Pievagrybių - 3 vnt.
Svogūno - 1 vnt.
Sviesto - 150 gr.

Nuskuskite bulves ir išvirkite pasūdytame vandeny;
smulkiai supjaustykite svogūną ir pievagrybius. Pakepkite svieste (maždaug 50 g iš nurodydo kiekio). Pagardinkite druska ir pipirais;
išvirtas bulves sutrinkite, sudėkite keptuvės turinį, taip pat likusį ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.

Verdama apie 5 min.

Virtinukai su kiušiniu ir pievagrybiais
Tašla ta pati!!! 


Įdarui
Kietai virti kiaušiniai - 5 vnt.
Svogūno - 1 vnt.
Pievagrybių - 4 vnt.
Sviesto kepimui
Druskos, pipirų

Smulkiai supjaustykite kiaušinius, svogūną ir pievagrybius;
ant sviesto viską pakepkite, pradėdami nuo svogūno, po to dėdami pievagrybius, galiausiai kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais.
P.s. beje šiuos virtinukus darėm šiek tiek didesnius, nei koldūnus. Norėjosi daugiau įdaro. Tiesa šis įdaras įdeliai tinka ant sumuštinių. Tobula užkandėlėms.

Verdama apie 5 min.

Ryt darysim balių :) Kviesim Seriožos kolegas. Taip nesinori tokius skanumynus suvalgyti vieniems patiems. Juk gera dalintis, ypač pačių pagamintu skaniu maistu!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą