Burokėlių sriuba

Kai pradedi eksperimentuoti, o ypač kai eksperimentai gerai pavyksta :), tai kyla sparnai! Tad ši burokėlių sriuba skrydije :)))

Reikės:
4 vidutinio dydžio virtų burokėlių;
3 didelių bulvių;
1 morkos;
1 skiltelės smulkiai pjaustyto česnako;
1 pomidoro;
pusę smulkiai pjaustyto svogūno;
saujos šparaginių pupelių;
4 šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui;
prisekonių: druskos, pipirų, šauštelio cukraus; lauro lapeliai;
šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Užkaiskite puodą su kubeliais supjaustytomis bulvėmis ir tarkuotomis arba supjaustytomis morkomis.


Kitame puode apie 5 min. apvirkite šparagines pupeles. Perplaukite šaltu vandeniu, nusunkite ir supjaustykite.
Tame pačiame vandenyje apiplikykite, nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais pomidorą.

Česnaką ir svogūną pakepkite įkaitintame aliejuje kol pagels (apie 5 min.). Dėkite pomidorą. Pakepkite. Įdėkite smulkiai sutarkuotus virtus burokėlius ir šparagines pupeles. Viską šiek tiek pakepinkite. Pagardinkite druska, pipirais.

Į verdantį puodą su bulvėmis ir morkomis sudėkite visą keptuvės turinį. Virkite 15-20 min. Pabaigoje įberkite cukraus ir įpilkite citrinos sulčių.

Tikrai buvo skanu ne vien man :)))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą