Švabiškos bulvių salotos

Tik atvykus į Vokietiją, Serioža pakvietė mane į nuostabų restoraną čia netoliese ir pavaišino švabiškomis salotomis. Po to mūsų namo šeimininkė pagamino tokiu pačiu pagrindu, kaip švabiškos salotos, tik bulvių salotas. Man taip patiko, kad norisi ir norisi, o pasigaminti tikrai labai paprasta!

Reikės (sąlyginiai kiekiai):
kg bulvių (patartina pasirinkti tinkamą rūšį, kad nebūtų birios);
svogūno;
buljono;
druskos, pipirų, įv.žalumynų;
šaukšto acto;
alyvuogių aliejaus.

Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol atauš ir nulupkite. Kuo ploniau supjaustykite žiedais.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir berkite ant bulvių.
Buljoną ištirpinkite karštame vandenyje, ten pat įpilkite acto. Šį užpilą liekite ant bulvių.
Pagardinkite druska, pipirais, supjaustytais žalumynais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

Na, improvizacijai čia vietos daug :) Galite įpjaustyti agurko, dėti salotų lapų, virto burokėlių, virtų moerkų ir visko, kas manote esant tinkama. Tada gausis tos pirmosios, mano restorane valgytos, švabiškos salotos.

Pabandykit :) Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą