Penktadienio susitikime su mamytėm kepėme pyragaičius su daržovėmis ir sūriu. Buvo labai skanu ir paprasta!
Trapiai varškės tešlai reikės:
250 g margarino (kas norite sviesto);
250 g varškės;
400 g miltų;
0,5 šaukštelio druskos.
Įdarui:
300 g daržovių: morkų, salierų šaknies, svogūnų);
aliejaus kepimo (nors siūlo sviestą);
150 g tarkuoto sūrio;
1-2 česnako skiltelių;
2-3 šaukšteliai picos prieskonių;
druskos, pipirų pagal skonį.
Tešlai pasiruoškite margariną. Išimkite anksčiau iš šaldytuvo, kad atšiltų. Tada rankomis suminkykite minkštą margariną ir varškę, suberkite miltus, įdėkite druskos ir gerai išminkykite. Pastatykite į šaldytuvą.
Daržoves sutarkuokite stambia tarka. Svogūną smulkiai supjaustykite. Troškinkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Tada nukelkite nuo ugnies ir įdėkite tarkuotą sūrį, supjaustytą česnaką, prieskonius, išmaišykite.
Tešlą iškočiokite ir supjaustykite maždaug 5x5 cm dydžio kvadratėliais. Įdėkite įdaro ir užlenkite.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
P.s. recepto pagrindas iš žurnalo "Tavo vaikas".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą