trečiadienis, kovo 24

Makaronų ir tuno apkepas

Štai labai fainas receptas!

Reikės:
400 g makaronų;
50 g sviesto;
2 šaukštų miltų;
600 ml pieno;
250 g tarkuoto fermentinio sūrio;
2 x 185 g konservuoto tuno savo sultyse indeliai;
pagal skonį konservuotų kukurūzų (dėjau porą šaukštų);
smulkintų petražolių (turiu užsišaldžius);
druskos, juodųjų pipirų.

Makaronus pavirti dvi minutes, nupilti vandenį.
Padaryti baltąjį padažą:
- ištirpinti keptuvėje sviestą,
- pakepti jame miltus,
- palaipsniui, vis maišant, supilti pieną.
- Pavirti 1 minutę, kol gausite tirštą baltąjį padažą.
- Nukėlus nuo ugnies įmaišyti apie pusę tarkuoto sūrio.

Makaronus išmaišyti su tunu, kukurūzais, petražolėmis bei baltu padažu, paskaninti druska, pipirais. Supilti į sviestu pateptą kepimo indą, suberti likusį sūrį ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris įsilydys ir įgaus auksinį atspalvį.

Buvo tikrai labai skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą