antradienis, gruodžio 29

Kalmarų salotos

Šis receptas irgi iš mūsų pačios pradžios meilės vakarų. Oi, tada Seriožka mane lepindavo. Darydavo gurmaniškas vakarienes! O dabar pasakė, kad nebepamenu tų salotų, nors vis tiek pats jas pagamino :)

Taigi, reikės:
700 g glazūruotų sušaldytų kalmarų filė;
3 kiaušinių;
1 nedidelio svogūno;
majonezo pagal skonį;
druska, pipirai pagal skonį;
įvairių žalumynų: petražolių, svogūno laiškų... (jei turite).

Kalmarai atšildomi, nuplaunami, išvalomi (jei reikia). Dedami į pasūdytą verdantį vandenį, palaikomi apie minutę ir greit ištraukiami. Supjaustomi žiedais.
Kietai išverdami kiaušiniai. Smulkiai supjaustomi.
Smulkiai supjaustomas svogūnas.
Paskaninama druska, pipirais, žalumynais. Išmaišoma su majonezu.

Kas mėgstate jūros gėrybes, tikrai patiks!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą