šeštadienis, gegužės 23

Žirnienė

Reikės:
0,5 stiklinės žirnių;
1 morkos;
1 svogūno;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
3 vidutinės bulvės;
1 vištienos kubelio;
žiupsnelis druskos;
šiek tiek petražolių (naudoju džiovintas).

Žirnius užmerkiu nakčiai, tada jie labai greitai išverda. Tad dedu užmirkytus žirnius virti. Paverdu 15 min. Įdedu vištienos kubelį.
Tuo metu keptuvėje kepinu tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną.
Į puodą dadedu kubeliais pjaustytas bulves. Kai viskas užverda, sudedu pakepintas morkas su svogūnu.
Verdu dar 15 min. Dadedu pagal skonį druskos ir petražolių.

Labai skanu ir paprasta!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą