Dėmesys

Kuo toliau, tuo labiau Daška reikalauja dėmesio. Jai labai reikia draugijos, kitaip jai liūdna :) Tai mažiau laiko turiu sau. Anksčiau galėdavai ją palikti su žaisliukais, ar pasispardyti nuogą. Dabar jau taip nebėra. Būnu beveik visą laiką šalia ir su ja užsiimu. Atrodo, kad jai svarbiausia, jog kažkas būtų šalia. Neužtenka buvimo, reikia su ja žaisti :) Ot bus draugijos žmogus!

4 komentarai:

  1. Žiūrint į šią situaciją, mano nuomonė tu elgiesi klaidingai.Tavo pupa jau dabar be taves nė akimirka nebūna, tai kas bus paskui? Po kiek laiko tai ir i tualeta reiks eit su ja, o apie išėjima vienai iš namų tai nebekalbu. O kaip su darželiu? Ten savo pupa reiks ilgokai palikti.Ar supranti kaip jai bus sunku? Kiek žinau apie 2 metukus mažiai dar labiau prisiriša prie tėvų.
    Na patariu tau ne dar labiau su ja buti, o kaip tik stenkis po truputuka palikineti ja viena su zaisliukais. Manau jai tik į nauda pratintis savarankiškumo. Ir tai visai ne žiauru, juk tu visada šalia tik neleidi "kibti i sijona".

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, kiekvienas turi savo supratimą, kaip vaiką pratinti prie savarankiškumo :) Man atrodo, kad savarankiškumas įgyjamas palaipsniui, o emocinis artumas turėtų būti pastovus. Mano nuomone, ji dar prisibus savarankiška, o mamos glėby tai ne tiek ir ilgai :)..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pritariu tau Dalia. Kuo labiau bus patenkinti vaiko poreikiai kudikysteje,tuo jis bus savarankiskesnis :) Neisivaizduoju,kaip galima per prievarta palikti vaikuti viena,taigi po to ir bijos atsiskirti. Viskas turi buti naturalu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kiekvienas vaikas labai skirtingas. Yra vaikų, kuriems patinka būti vieniems, tai kodėl gi ne? Maniškei reikia artumo, tai aš ir stengiuosi, kad ji būtų laiminga :) Man pačiai patinka su ja leisti laiką, nors ne visada lengva, nes norisi kažką pasidaryti. Bet stengiuosi priimti ją tokią, kokia yra!

    AtsakytiPanaikinti