Apie Kalėdas

Kalėdos šeimos šventė?.. Dovanų metas?.. Skanėstų prisivalgymas?.. Viskas, kas tik nori, tik ne pati esmė :) Sunkoka neįsisupti į vartotojiškumą ir tiesiog sustoti, pamąstyti, kas iš tiesų tos Kalėdos yra. Ar aš jas tiesiog švenčiu, suteikdamas kokią noriu reikšmę? Ar tai vis tik susiję su Kristaus gimimu?

Įdomu, kai pastebi, jog mes linkę esminius dalykus užgožti visiškai neesminiais. O juk Kristaus, paprasto Kristaus gimimas, kuris visiems prieinamas, atneša vilties mūsų žiauriam pasauliui, kuriame pilna susiskaldymo, smurto, atmetimo... Kristus - tas, kuris išlaisvina! Ir, ateis diena, viską atnaujins. Čia ir pasireiškia tikėjimas viltimi!

Tikrosios Kalėdų prasmės suvokimas ir priėmimas reikalauja nusižeminimo ir nuolankumo prieš Aukščiausiąjį. Nes priimti Kristų, tai priimti Dievą, save ir kitą. Tad kiekvienam linkiu atrasti tikrąją prasmę, ar bent jau pamąstyti apie ją!

Pamenu Adone, pasakojo girdėtą istoriją iš serijos "vaikiškos mintys". Vaikai vaidino sceną iš Luko evangelijos, kai Juozapas su Marija, pagal to meto įstatymus, keliavo į Judėją užsirašyti. Staiga Marija pradėjo gimdyti ir kadangi jai nebuvo vietos užeigoje, ji pagimdė tvartelyje.
Taigi, vaidinimas vyksta iki tos vietos, kai aktorė Marija prašosi į užeigą. Aktorius užeigos administratorius sako: " Na, žinau, kad taip neturi būti, bet užeikit..." Tad pagal vaikų vaidinimą, Marija turėjo gimdyti svetingai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą